Hoppa till innehållet

Effektiv naturlig anti-aging vård för män

Mäns hud, känd för sin elasticitet, är inte immun mot tecken på åldrande. När män åldras kan de börja märka att fina linjer och rynkor dyker upp oftare.

Naturlig anti-aging hudvård för män

Genom att anamma rätt anti-aging-rutin och upprätthålla en hälsosam livsstil är det möjligt att motverka hudens naturliga åldrandeprocess.

Vi vill guida dig genom de bästa produkterna att ha i ditt badrumsskåp och ge tips om rätt hudvård för män.

Förstå hur mäns hud åldras

Mäns hud, cirka 15 till 20 procent tjockare än kvinnors, har bättre kvarhållning av fukt och ökad produktion av naturliga lipider.

Dessa faktorer bidrar till en långsammare åldrandeprocess jämfört med kvinnor.

Dessutom bibehåller bindväven i mäns hud, som kännetecknas av tätt vävda kollagenfibrer, täthet och elasticitet, vilket gör dem mindre benägna att få celluliter.

Men eftersom män upplever naturligt åldrande av huden, minskar deras kollagenproduktion, vilket leder till minskad fuktretention.

De första tecknen på rynkor och linjer uppträder vanligtvis i de känsliga och tunnare områdena runt ögonen och munnen.

Orsakerna till hudens åldrande

På samma sätt som kvinnor spelar genetik en betydande roll i hudens åldrande för män. Dessutom bidrar olika yttre faktorer till oxidativ stress, vilket påskyndar åldringsprocessen.

Dessa faktorer inkluderar UV-strålning, luftföroreningar, alkohol- och tobakskonsumtion, en ohälsosam kost, otillräcklig sömn och mental stress.

När ska man börja använda snti-aging krämer

Medan kvinnor kan börja uppleva naturligt åldrande av huden i mitten av 20-årsåldern, upplever män vanligtvis en nedgång i produktionen av "ungdomliga" ämnen som hyaluronsyra och kollagen i åldrarna 30 till 35.

Därför är det tillrådligt för män att gradvis införliva anti-aging-produkter i sin hudvårdsrutin för män när de når trettioårsåldern.

Anti-aging tips för olika åldersgrupper

Män över 30

När testosteronnivåerna minskar och produktionen av hyaluronsyra och kollagen minskar, är det avgörande att ge en fuktboost till huden, särskilt i det känsliga ögonområdet. Tillräckligt UV-skydd bör också vara en prioritet för att förhindra ytterligare tecken på åldrande.

Män över 40

Ökade stressnivåer, daglig rakning och miljöfaktorer blir mer märkbara på huden, vilket gör att den ser trött och blek ut. Antioxidantrika hudvårdsprodukter ger skydd mot yttre påverkan. För torr hud blir det fördelaktigt att använda rikare anti-aging krämer och serum.

Män över 50

Bildandet av rynkor blir tydligare och huden är benägen att bli rodnad, svullna ögon, åldersfläckar och ögonpåsar. I detta skede kräver huden regenerativa, högkoncentrerade anti-aging krämer som innehåller ingredienser som retinol eller kollagen. Konsekvent dagligt UV-skydd och specialiserad ögonvård är avgörande.

5 aktiva ingredienser för att bekämpa rynkor i mäns hud

Sockerrör - Känt för att förbättra syntesen av kollagen och hyaluronsyra i huden, vilket minskar uppkomsten av rynkor och fina linjer.

Innehåller glykolsyra, en naturlig alfahydroxisyra (AHA) som arbetar för att ta bort döda hudceller och göra plats för en friskare, glödande hud att synas igenom.

Salt från döda havet - hjälper till att rengöra och ta bort döda hudceller, förhindra igentäppta porer och förbättra hudens förmåga att absorbera fukt.

Det spelar en viktig roll för att fylla på och stärka hudcellsmembranen och lämnar en fräschare, friskare hy, särskilt i naturliga hudvårdsprodukter för exfoliering

Jojobaolja - Stödjer kollagensyntesen och kan minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. används som en fuktkräm, antibakteriell och antioxidant samtidigt som den stöder din kropps naturliga talgolja 

Sandalwood - Ger din hud en uppfriskande boost av återfuktning. Den fungerar som ett kraftfullt mjukgörande medel och penetrerar huden djupt för att leverera en robust dos fukt i naturligt ansiktsserum.

Den stramar upp huden och minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor

Geranium - Har antioxidantegenskaper som kan hjälpa till att minska tecken på åldrande. Antioxidanterna är väletablerade som naturliga medel för att förbättra hudens förmåga att läka sig själv från miljögifter och exponering.

Är produkter för kvinnor lämpliga för mäns hud?

Som en allmän regel kan hudvårdsprodukter avsedda för kvinnor användas av män så länge de är lämpliga för deras hudtyp och har en lätt formulering.

Kvinnors produkter innehåller ofta rika formuleringar på grund av lägre talgproduktion.

Se därför till att när du använder din partners krämer och serum är de lämpliga för din huds behov.

Hudvårdsrutin för män mot åldrande på 5 minuter

Konsistens är nyckeln till att bibehålla en ungdomlig hud. Anpassa en hudvårdsrutin som passar just din hudtyp och följ den flitigt, både morgon och kväll.

Steg 1:

Från det ögonblick du vaknar, under dagen, och innan din dag är slut, använd Nature Royal Face Cleansing Soap för djuprengöring samtidigt som du vårdar och skyddar huden, applicera några droppar i ansiktet med cirkulära rörelser och tvätta med rinnande vatten.

Steg 2:

Nature Royal Ultra Exfoliation ger ansikte och kropp en djup exfolieringsbehandling. Hjälper dig att ta bort döda hudceller och uppmuntrar ultraregenerering av celler. Massera ansiktet lätt och skölj av försiktigt.

Steg 3:

Nature Royal Geranium Face Cream kan appliceras på rengjord ansiktshud dag och natt för att ge näring och förbättra ansiktshudens hy. hjälpa dig att minska tecken på åldrande och förbättra hudens förmåga att läka sig själv från miljögifter och exponering.

Steg 4:

Appliera försiktigt flera gånger om dagen på eventuella hudfel både nya och gamla Royal Immortelle Pure Skin Cream för att förbättra hudens utseende, elasticitet och ärrbildning.

Steg 5:

Efter en lång dag behandla dina ben och fötter för regenerering, avslappning och skydd av huden genom att applicera Nature Royal Lavender Foot Cream på ren och torr hud samtidigt som den torkar.

Lär dig mer om vår 5 minuters hudvårdsrutin för män

Upptäck mer

The Age-Defying Power of Chamomile

As the delicate petals of this humble flower unfurl, they unveil a treasure trove of anti-aging properties, particularly tailored to the unique needs of the neck area.

Läs mer
Naturliga kosmetiska lösningar för ärr

Ärrbildning kan vara ett vanligt problem för många individer, både män och kvinnor. Oavsett om de har genomgått operationer, kosmetiska ingrepp eller bara upplevt skador. 

Läs mer
Naturliga alternativ för syntetiska ingredienser i hudvårdsprodukter

Upptäck helt naturliga hudvårdsalternativ till syntetiska ingredienser. Från lavendel och rosmarin till citrus och kamomill, gör välgrundade, hälsosamma val.

Läs mer

Vagn

Din varukorg är för närvarande tom.

Börja shoppa

Välj inställningar